Adviesbureau SAGA BVBA

Algemene gegevens:

Ten Walle 10
8200 Brugge
Tel: 050/389111
Gsm: 0487/530997
BTW: BE 0838.999.421
Zaakvoerder: Dhr. Ans Loncke Ing
ans [dot] loncke [at] telenet [dot] be (ans.loncke[a]telenet.be)

Ervaring, opleiding en werkterrein:

Adviesbureau SAGA is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het geven van advies en opleiding aan kleine bedrijven. Als industrieel ingenieur, gevormd preventieadviseur Niv 1, extern milieucoördinator Niv A en beschikkende over een ruime ervaring en brede kennis, kan advies op maat worden aangeboden. Als lid van het auditteam Charter Duurzaam Ondernemen van West-Vlaanderen en als interne auditor beschikt SAGA over een degelijke kennis op het vlak van auditeren en zijn zorgsystemen geen onbekende materie.

 Tevens beschikt het adviesbureau over ruime ervaring op het vlak van vergunningsaanvragen, gaande van eenvoudige bedrijven zoals schrijnwerkerijen, garages, hotels, jeugdlogies, zwembaden enz… tot de exploitatie van luchthavens door vliegclubs. Kennis aangaande specifieke wetgeving voor de opslag van springstoffen (en vuurwerk) behoren tot de competentie van het adviesbureau. De toepassing van bouwvoorschriften en modaliteiten voor opslag van dergelijke goederen zijn uiteraard gekend.

Ervaring als begeleider Groene Sleutel:

Het adviesbureau verzorgt sinds 2011 tot op heden de begeleiding van de Groene sleutel in Vlaanderen. In deze periode kwamen alle categorieën aan bod, gaande van kleine entiteiten zoals B&B’s, vakantiewoningen tot grote spelers zoals campings, hotels, attractieparken en meetinglocaties. Elke categorie heeft een eigen karakter, zwakheden en noden, die bij elke begeleiding een andere aanpak en benadering vragen. Vele van de begeleide locaties behaalden effectief het label van de Groene Sleutel. Andere locaties werken vol enthousiasme aan het behalen van de Groene sleutel.

In totaal werden tot op heden meer dan 100 begeleidingsbezoeken over gans Vlaanderen uitgevoerd. De verdeling van de begeleidingsbezoeken over de verschillende locaties is tot op september 2013 als volgt verdeeld: Attracties: 4, B&B (of gastenkamers): 16, Campings: 4, Hotels: 43, Jeugdlogies: 12, Meetinglocaties: 25, Vakantiecentra 7 en Vakantiewoningen: 3.

Hierbij beschikt adviesbureau SAGA over een zeer degelijke kennis en ervaring op het vlak van begeleiding naar het behalen van de Groene Sleutel toe.