Goede praktijkvoorbeeld - "The Empty Shop" initiatief van hostel Pulcinella te Antwerpen

Groene Sleutel hostel - Pulcinella te Antwerpen organiseerde te samen met de kringloopwinkel Antwerpen een experimentele pop-up- weggeefwinkel concept. Het was een daverend succes! Er stonden mensen in de wachtrij voor Pulcinella (NB. ik heb het zelf mee beleefd! zie foto als bijlage)

Een korte beschrijving van het toegepaste concept te Pulcinella:

Wat als je kleding naar een winkel brengt, in plaats van kleding uit de winkel te halen?The Empty Shop nodigt je uit om jouw mooie kledingstukken een nieuw leven te geven, waar ze worden gestyled en later verkocht. De opbrengst gaat naar Kamiano, Antwerps restaurant voor dak- en thuislozen. Dit organiseren we vanuit De Kringwinkel Antwerpen, als experimenteel pop-up-geefwinkelconcept. Daarom nodigen we ook graag alle Kringwinkelaars uit!

Dinsdag 1 tot en met zaterdag 12 december (13-18u): INZAMELING ALLE KLEDING & ACCESSOIRES. Elke gift is welkom! Elke dag start The Empty Shop volledig leeg, en wordt langzaam helemaal gevuld met de kleding die mensen doneren. Wees welkom voor een unieke Geef-Ervaring!Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 december wordt alle gedoneerde kleding verkocht. Ook de 250 unieke handgemaakte sjaals die de Mode-afdeling van het KASKA speciaal voor de gelegenheid ontwierpen!