Gratis energiescan KEEP

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen biedt via het KEEP-project kmo’s in het Vlaamse Gewest een gratis individuele energiedoorlichting (energiescan) aan via aanbestede energieadviesbureaus met optioneel aansluitend gesubsidieerd implementatieadvies van de aanbevolen energiemaatregelen.

KEEP heeft als doel de energie-efficiëntie te verhogen door energiebesparende en duurzame energiemaatregelen te implementeren. Tot eind 2018 kunnen kmo’s terecht bij 6 erkende energieadviesbureaus.

Wat zijn de voordelen?

  • Na een energiescan heeft het bedrijf een duidelijk beeld van waar de prioriteiten dienen te liggen wanneer er beslist wordt om het energieverbruik aan te pakken (en van wat er haalbaar kan zijn).
  • Een eerste schatting van mogelijke besparingen en investeringskosten. Hierdoor krijgt u een beeld van het rendement van potentiële energiebesparende en duurzame energie ingrepen.
  • Een overzicht van mogelijke steunmaatregelen.

Heeft u een kmo in het Vlaamse Gewest (zie uitzonderingen), heeft uw onderneming een jaarlijks primair energieverbruik van minstens 225.000 kWh, dan komt uw onderneming waarschijnlijk in aanmerking voor een gratis energiescan.

Kmo’s die niet voldoen aan de criteria kunnen ook terecht bij de Kmo-portefeuille voor gesubsidieerd energieadvies.

Meer informatie over de procedure, voorwaarden en energiebureaus kan u terugvinden op de website van vlaio.