Meest duurzame toeristische bedrijf van de wereld ligt in Vlaanderen

De Internationale Green Key Best Practice Award  met als thema 'watermanagement' 2016, werd gewonnen door één van onze Vlaamse Groene Sleutel houders, Kasteelhoeve Wange. Op zaterdag 4 juni hielden we een viering van dit heuglijk feit en hadden we de eer dat minister van Toerisme Ben Weyts de 'award' overhandige aan Philip van Kelst, eigenaar/uitbater van de Kasteelhoeve. 

Persbericht:

WANGE (LANDEN) - Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de Internationale Groene Sleutel Award 2016 overhandigd aan Kasteelhoeve Wange. Het seminariecentrum en gastenverblijf uit Landen wordt zo bekroond als ‘s werelds meest duurzame toeristisch bedrijf op het gebied van waterbesparing en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Kasteelhoeve Wange haalt het voor een natuurcentrum uit Wales en een vakantiepark uit Kroatië.

Meest coherente en geïntegreerde oplossingen op vlak van waterbesparing”

De internationale jury van de Foundation for Environmental Education (FEE) kende de gouden medaille toe aan Kasteelhoeve Wange voor de meest coherente en geïntegreerde oplossingen op het vlak van waterbesparing. “De jury was ook heel tevreden met de ambitie van de directie om de kasteelhoeve 100% CO2-neutraal uit te baten. Kasteelhoeve Wange is door haar inspanningen en voortrekkersrol een excellent voorbeeld voor de globale toeristische sector,” zegt Miriam Van Loon, project manager bij Bond Beter Leefmilieu.

Minister Ben Weyts: “Toeristische sector in Vlaanderen staat nu ook bekend om zijn excellentie op ecologisch gebied”

 “Kasteelhoeve Wange haalt de hoofdprijs van de Internationale Groene Sleutel Award naar Vlaanderen en daar mogen we allemaal trots op zijn”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “De bekroning is helemaal verdiend. De toeristische sector in Vlaanderen staat bekend om zijn excellentie op elk gebied en scoort nu dus ook op ecologisch vlak. Kasteelhoeve Wange is echt ‘state of the art’ en een voorbeeld voor alle collega’s.”

Kasteelhoeve Wange: “Als wij dit kunnen realiseren, ligt dat binnen het bereik van iedereen”

Kasteelhoeve Wange kreeg al 5 jaar de Groene Sleutel van Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen en sleepte ook al een nominatie in de wacht als maatschappelijk verantwoord ondernemer bij Toerisme Vlaanderen.“Als wij dit kunnen realiseren met onze beperkte middelen, ligt dat binnen het bereik van iedereen. Het draait erom om als ondernemer elke keer opnieuw consequente keuzes te maken voor het milieu en onze gezondheid en het kortetermijndenken op economisch vlak los te laten,” zegt Philip Van Kelst, grondlegger en bezieler van Kasteelhoeve Wange.